K.A.T. - Katten Advies en Trimmen
Trimmen, advies en oppas aan huis

Trimmen bij u thuis

Gekamde katDe haren die uit de kat zijn gekamd liggen naast de kat

De vacht van jouw kat of konijn wordt prachtig verzorgd, de nagels worden geknipt en eventueel worden de oren en ogen schoongemaakt. Jouw dier hoeft niet onder narcose en blijft rustig in eigen huis zonder de spanning van het vervoer. Ik kom naar jou toe om klitten uit de haren te kammen, de wollen onderharen uit de vacht te halen en/of te scheren. Wassen is mogelijk maar niet standaard omdat katten het vaak niet leuk vinden. Als je wilt geef ik advies over de manier en frequentie van kammen en het hanteren van je dier tijdens de vachtverzorging. Ik verkoop goede kammen zodat je de vacht zelf ook goed bij kunt houden.

Omdat ik ook gedragstherapeut voor katten en konijnen ben, kan ik jouw huisdier goed inschatten en hanteren. Vaak doen honden trimsalons katten 'er ook wel bij'. Ik trim alleen katten en konijnen en ben er dus helemaal in gespecialiseerd. Kijk in mijn gastenboek voor de vele reacties van klanten over mijn aanpak. Onderaan deze pagina tref je foto's met uitleg.

Werkwijze

Je neemt contact op, we spreken een tijdstip af dat beiden schikt en ik mail je een afspraakbevestiging met de algemene voorwaarden. Ik kom met mijn materialen bij jou thuis. Alles wat ik nodig heb neem ik mee, van kammen en tondeuse tot trimtafel. Het is handig als je in de buurt bent om af en toe een helpende hand te bieden. Daglicht en een rustige omgeving zijn bij mijn werk belangrijk. Bel me als je vermoedt dat er bij jou thuis vlooien zijn, want ik doe zoveel mogelijk aan goede hygiëne en voorkomen van overdracht van parasieten. Als je wilt kan ik je informeren over goede materialen, hanteren van jouw dier en de manier van kammen. Na het trimmen kun je de vacht daardoor zelf goed bijhouden. Na elk adres ontsmet ik mijn materialen en doe ik een nieuw trimjasje aan. 

Kosten

€ 35,-- Na een uur komt er per kwartier € 8,50 bij. Bij ernstige vervilting geldt een toeslag van € 10,--

Nagels knippen is € 7,50 per dier (bij een trimbeurt zit dit er overigens gratis bij). 

Reiskosten: € 0,35 per kilometer. Het aantal kilometers wordt bepaald door het aantal kilometers dat de routeplanner van mijn telefoon aangeeft van mijn naar jouw adres en terug. Parkeerkosten moeten door jou worden voldaan. 

Neem contact op voor de prijzen van de diverse kammen.

Alle prijzen zijn inclusief BTW.
Ik heb wisselgeld terug van € 50,--.

 

Losse haren in de vacht van een katAan de manier waarop de haren uit elkaar staan zie je al dat een trimbeurt hard nodig is. Er zitten veel losse haren in de vacht.

 Deels geschoren katDe rand geschoren waar de klitten zaten. De eigenaar heeft het kammen niet goed bij kunnen houden.


Korthaar met klittenEen kortharige kat met een bult klitten op zijn rug en deels achterkant. Dit heb ik maar twee maal gezien in al die jaren!


Op mijn hand ligt een vervilte bol haar dat rond het staartje van konijn Jean-Pierre zat.Vervilte bol haar die rond het staartje van konijn Jean-Pierre zat.

 

Vervilte katCompleet vervilte kat. De haren van rug en zijkant heb ik al geschoren. De onderrand zit nog vast.


Kat geschoren op 1 centimeterBoven aanzicht van een kat die geschoren is op een lengte van 1 centimeter zodat ze minder kaal is.


Wondjes door klittenGelukkig kom ik het niet vaak tegen bij dieren, maar bij dit konijn was de huid open onder de klitten


Geschoren konijnGeschoren konijn


Haren na trimmenHaren uit de vacht van vijf katten.


Kat is op rug geschorenAls een kat stram of te dik is kan hij bovenop zijn achterlijf niet meer wassen. Daar ontstaan dan klitten. Bij deze kat heb ik deze rand geschoren.


Kortharen worden ook getrimdKortharige katten worden gekamd als ze hun vacht zelf niet meer bij kunnen houden of als zichzelf wassen pijn doet vanwege tandproblemen.


Bij deze kat die op de achterpoten staat zie je dat ik de hanenkam op de rug heb laten staan.


Leeuwmodel


Vacht van een vervilt dierVacht van een vervilt dier


Kat onder narcose trimmenSoms is het gedrag van katten zo heftig tijdens het kammen dat narcose nodig is. Raphael heb ik vervolgens bij de dierenarts getrimd.


Tot nu toe heb ik maar eenmaal een langharige Selkirk Rex getrimd. Je ziet ze niet vaak. Met hun gekrulde haar is kammen geen overbodige luxe! De haren die loslaten blijven namelijk daardoor makkelijk steken in de vacht.

Deze Maine Coon van 12,5 kilo met de toepasselijke naam Maxx vult bijna de hele trimtafel. Wie biedt meer?