K.A.T. - Katten Advies en Trimmen
Trimmen, advies en oppas aan huis

Trimmen bij jou thuis

Gekamde katDe haren die uit de kat zijn gekamd liggen naast de kat

De vacht van jouw kat of konijn wordt prachtig verzorgd, de nagels worden geknipt en eventueel worden de oren en ogen schoongemaakt. Jouw dier hoeft niet onder narcose en blijft rustig in eigen huis zonder de spanning van het vervoer. Ik kom naar jou toe om klitten uit de haren te kammen, de wollen onderharen uit de vacht te halen en/of te scheren. Wassen is mogelijk maar niet standaard omdat katten het vaak niet leuk vinden. Ik geef advies over vachtverzorging en verkoop goede kammen zodat je de vacht zelf ook goed bij kunt houden.

Omdat ik ook gedragstherapeut voor katten en konijnen ben, kan ik jouw huisdier goed inschatten en hanteren. Vaak doen honden trimsalons katten 'er ook wel bij'. Ik trim alleen katten en konijnen en ben er dus helemaal in gespecialiseerd. Kijk in mijn gastenboek voor de vele reacties van klanten over mijn aanpak. Onderaan deze pagina tref je foto's met uitleg.

Werkwijze

Je neemt contact op, we spreken een tijdstip af dat beiden schikt en ik mail je een afspraakbevestiging met de algemene voorwaarden. Ik kom met mijn materialen bij jou thuis. Alles wat ik nodig heb neem ik mee, van kammen en tondeuse tot trimtafel. Het is handig als je in de buurt bent om af en toe een helpende hand te bieden. Daglicht en een rustige omgeving zijn bij mijn werk belangrijk. Bel me als je vermoedt dat er bij jou thuis vlooien zijn, want ik doe zoveel mogelijk aan goede hygiëne en voorkomen van overdracht van parasieten. Als je wilt kan ik je informeren over goede materialen, hanteren van jouw dier en de manier en frequentie van kammen. Na het trimmen kun je de vacht daardoor zelf goed bijhouden. Na elk adres ontsmet ik mijn materialen en doe ik een nieuw trimjasje aan.  Nazorg: vind ik belangrijk. Laat me weten als het gedrag van je dier verandert na de trimbeurt (bv ontlasting, eten of drinken, agressie of angst.en ik denk met je mee.

Kosten

€ 38,50-. Na een uur komt er per kwartier € 10 bij. Een extra kat trimmen is € 10,-- bovenop de totale rekening. Bij ernstige vervilting geldt een toeslag van € 10,-- 

Nagels knippen is € 8,50 per dier (bij een trimbeurt zit dit er overigens gratis bij).

Reiskosten: € 0,35 per kilometer. Het aantal kilometers wordt bepaald door het aantal kilometers dat de routeplanner van mijn telefoon aangeeft van mijn naar jouw adres en terug. Parkeerkosten moeten door jou worden voldaan. 

Neem contact op voor de prijzen van de diverse kammen.

Alle prijzen zijn inclusief BTW.
Ik heb wisselgeld terug van € 50,--.Impressie van het scheren van een kat en schoonmaken ogen en oren.
 

 Deels geschoren katDe rand geschoren waar de klitten zaten. De eigenaar heeft het kammen helaas niet goed bij kunnen houden.Op mijn hand ligt een vervilte bol haar dat rond het staartje van konijn Jean-Pierre zat.Vervilte bol haar die rond het staartje van konijn Jean-Pierre zat.

 

Vervilte katCompleet vervilte kat. De haren van rug en zijkant heb ik al geschoren. De onderrand zit nog vast.Wondjes door klittenGelukkig kom ik het niet vaak tegen bij dieren, maar bij dit konijn was de huid open onder de klitten


Geschoren konijnGeschoren konijn


Haren na trimmenHaren uit de vacht van vijf katten.
Hanekam bij het scheren laten staan.


LeeuwmodelKat onder narcose trimmenSoms is het gedrag van katten zo heftig tijdens het kammen dat narcose nodig is. Raphael heb ik vervolgens bij de dierenarts getrimd.


Ik heb een langharige Selkirk Rex getrimd. Je ziet ze niet vaak. Met hun gekrulde haar is kammen geen overbodige luxe! De haren die loslaten blijven namelijk daardoor makkelijk steken in de vacht.

Deze Maine Coon van 12,5 kilo met de toepasselijke naam Maxx vult bijna de hele trimtafel. Wie biedt meer?


Trimmen is duidelijk nodig. De plukken losse haren steken overal uit de vacht


Ik heb een kruising american curl/britse langhaar getrimd. Het kraakbeen van de oren is stug waardoor de oren veel minder flexibel zijn. Hierdoor worden dit soort katten beperkt in de zintuiglijke waarneming. Ook het kraakbeen in de gewrichten van de poten en de rug kan afwijkend zijn.

Hier zie je een hoesje dat om de nagel heen zat. Merk je dat er dikke of lange nagels ontstaan en durf je zelf niet te knippen? Bel me dan!


Vacht van een vervilt dier. Je ziet de binnenkant van de vacht dat tegen de huid van het dier heeft gezeten en nu als een gepelde sinaasappel op de trimtafel ligt. Het betreft het vilt van linker- en rechterzij met in het midden de opening waar de ruggengraat zit.


Konijnen zijn stressgevoelige dieren. Stress slaat bij hen snel op het maag-darmstelsel. Op de trimtafel is het stressvol: vreemde geurtjes, een onbekende kamt of scheert de haren langdurig, wat ook nog soms wat gevoelig kan zijn, en het konijn is uit zijn vertrouwde ren. Geef daarom na het trimmen lijnzaadbrokjes. Dit is goed voor de darmwerking en ook nog eens voor vacht, hart en bloedvaten.Handig zo'n handdoek: soms vouw ik het om de kop tijdens het trimmen zodat het me enigszins beschermt tegen bijten. Voor eigenaren is het een makkelijke manier om hun kat vast te helpen houden tijdens de trimbeurt. En een bange kat vindt het vaak fijn om onder de handdoek te schuilen.


Ik begin het trimmen bij de kop. Dit is een plek waarvan katten het doorgaans niet erg vinden om gekamd te worden. Hierdoor jaag ik ze niet meteen naar code rood. 
(Foto gemaakt door Anita Visschers)


Een krolse kat laat op de trimtafel veel meer toe dan normaal. Handig voor mij als trimster! Door het trimmen kan wel de krolsheid daarna over zijn...


 

Veel mensen vragen me of er katten zijn die het trimmen geen probleem vinden. Scheren wordt meestal goed geaccepteerd want het doet geen pijn. Finn geeft in het filmpje het goede voorbeeld ;-)


Een goede kam is belangrijk om de vacht van losse haren te ontdoen! Zie dit filmpje. Ik heb altijd kammen te koop die tussen de vacht komen in plaats van er overheen glijden.Geen trimmer nodig: de losse haren worden bij Snow met een plakroller verwijderd!Op de trimtafel hou ik rekening met de manier waarop ik oude en stramme katten vasthoudt. Anders doe ik ze misschien pijn. Mijn oudste kat heeft artrose. Ze krijgt op het filmpje een snoepje aangeboden op een stoel. Ze kiest ervoor om via een opstapje op de stoel te springen.


Een kat in bad? Ik raad het af. Je doet 'm er geen plezier mee. Soms is het nodig, zoals deze maine coon die uit een heel vies huis kwam.


Een kat met schimmel dus ik ben helemaal ingepakt.


Karlos moet even wennen:na het scheren van zijn vachtje voelt de grond ineens anders aan. Gelukkig was het na een minuut weer goed.Soms zeggen mensen dat hun kat het nesthaar nog niet heeft verloren. Ik weet niet hoe het met kittens zit, maar de literatuur zegt dat puppy’s tot 28 weken simpele haarzakjes hebben en dat er meer secondairy haar groeit. Daarna krijgen ze een volwassen vacht.