K.A.T. - Katten Advies en Trimmen
Trimmen en advies aan huis

Gedragsadvies voor jouw kat

Advies over bepaalde situaties kan handig zijn: 'Hoe help ik mijn kat van het plassen buiten de kattenbak af? Hoe voorkom ik het najagen van mijn poes door de kater? Waarom sproeit mijn kat?' Heb je vragen of vertoont je kat probleemgedrag, dan ben ik er voor professioneel advies over het gedrag. Als gedragstherapeut voor katten, aangesloten bij Tinley Gedragstherapie heb ik ruime ervaring, ben geaccrediteerd door de SPPD en word vergoed door diverse dierverzekeringen. Neem de stap en neem contact op! Je zult minder frustratie voelen en jouw dier is blijer.

Klik hier voor de evaluaties van andere klanten nadat ik hen hielp met hun kat.

Diensten

  • Drie maanden traject bestaande uit een huisbezoek gevolgd door drie maanden onbeperkt telefonische begeleiding. Als er sprake is van onzindelijkheid, agressie, sproeien, angst of andere problemen is het zinvol dat ik je thuissituatie zie. Daardoor kan ik de interactie tussen katten en mens-kat observeren en beoordelen hoe de omgeving gebruikt kan worden bij het oplossen van het probleem. Er is altijd sprake van verbetering van het welzijn van jouw dier.
  • Telefonisch advies: is jouw kat geobsedeerd door eten? Twijfel je aan een tweede kat erbij? Een telefonisch adviesgesprek is bedoeld om eenvoudige vragen over (probleem)gedrag voor te leggen aan een deskundig kattengedragstherapeut. ​
  • Video beoordeling: vertoont jouw kat gedrag dat je bijzonder vindt? Wil je uitleg over het gedrag van jouw kat? ​​Weet je niet of het gedrag normaal, vreemd of misschien zelfs schadelijk is? Met een videobeoordeling kun je het gedrag door mij laten beoordelen.
  • Een preventieadvies is bedoeld om gedragsproblemen te voorkomen en het welzijn van jouw kat te bevorderen. Voorbeelden zijn voorbereiden op een verhuizing of baby. Het bestaat uit een huisbezoek waarin je direct op maat gemaakt advies krijgt. 

 

Werkwijze

De gedragstherapie start met een telefoontje van jou, waarin we bespreken wat de beste aanpak is voor het dier waarvoor je belt. 

  • Het drie maanden traject start met een vragenlijst die je van tevoren invult en naar mij terugstuurt. We spreken een dag en tijd af waarop ik langskom bij jou thuis. In een rapportage na afloop vermeld ik overzichtelijk de diagnose, oorzaken en oplossingen in begrijpelijke taal. Eventueel informeer ik jouw dierenarts. Na afloop blijf ik voor die vraag drie maanden lang telefonisch jouw aanspreekpunt 
  • Bij een telefonisch consult spreken we een dag en tijd af dat ik je bel. Ik stel veel vragen en kom daarmee direct tot een diagnose en tips.
  • Een video beoordeling duurt meestal een half uur. Vooraf stuur je een filmpje en we plannen een datum en tijd waarop ik je bel. Ik vertel welk gedrag je dier vertoont.
  • Het preventieadvies start met een vragenlijst die je van tevoren invult en aan mij terugstuurt. We spreken een dag en tijd af waarop ik langskom bij jou thuis. Samen lopen we je huis en eventueel tuin door en vertel je de veranderingen die plaats gaan vinden. Ik geef daarbij adviezen op maat.


Over Tinley Gedragstherapie

Tinley Gedragstherapie voor Dieren is een landelijk instituut. Het bestaat uit een team van 30 diergedragstherapeuten. Het team heeft 17 jaar ervaring op het gebied van probleemgedrag bij dieren en voorziet jaarlijks meer dan duizend diereigenaren van advies. Wij richten ons op gedrag en geven specifieke adviezen voor de unieke situatie van jouw kat. Wij waarborgen kwaliteit door intervisie, bijscholing en overleg met dierenartsen. We zijn tevens geaccrediteerd door de SPPD wat onder meer betekent dat ik een minimum aantal consulten per jaar doe en dat mijn consulten worden vergoed door dierverzekeraars. Het voordeel van bij zo’n grote club horen is dat we elkaar kunnen helpen bij lastige probleemsituaties. Ook verdelen we het lezen van nieuwe wetenschappelijke onderzoeken en symposia en informeren elkaar.

Werkgebied

Postcodes 4134 t/m 4199, 4248 t/m 4299 en 4900 t/m 5299

Kosten

Telefonisch consult: € 45,--. 

Videobeoordeling: € 45,--.

Preventieadvies: € 65,-- (konijn € 45,--).

Drie maanden onbeperkt gedragstherapie voor uw kat kost € 175,-- en € 85,-- voor uw konijn, tenzij er meerdere problemen spelen. 

Reiskosten huisbezoek: € 0,35 per kilometer. Het aantal kilometers wordt bepaald door wat de routeplanner van mijn telefoon aangeeft van mijn naar jouw adres en terug. Parkeerkosten moeten door jou worden voldaan. 

Alle prijzen zijn inclusief BTW.

Klik hier voor beoordelingen van mensen die gedragsadvies van mij hebben gehad.