K.A.T. - Katten Advies en Trimmen
Trimmen en advies aan huis

Gastenboek

342 berichten op 18 pagina's
Emiel Van Eijden
27-04-23 09:52:28
Hoi Corrine,
Gisteren was ik niet zo blij met jou komst ik moest op een tafel gaan zitten kreeg een kleed over mijn ogen en toen hoorde ik een vreemd brommend geluid en ineens zag ik al mijn haaren rond vliegen. Toen moest ik ook nog geloven aan een kam beurt pfffff er kwam geen einde aan. Trouwens mijn baasjes waren helemaal blij ze bleven maar praten en lachen met Corrine. Oke nu vandaag voel ik me weer prima lekker luchtig zonder die klitten en ook geen jeuk meer nu. Het was het allemaal zeker waard hoor Corrine bedankt nog.
Groetjes Alfi en mijn baasjes.
Bart Bosman
07-04-23 08:57:08
Corine is zeer deskundig in het op het gemak stellen van katten. Hierdoor liet onze kat zich redelijk makkelijk kammen. Daarnaast geeft ze duidelijke uitleg over het kammen zodat we dit vanaf nu ook zelf op de juiste manier kunnen doen.
Nina Hamzaoui
27-03-23 23:06:29
Mijn Noorse boskat werd voor het eerst in haar 14 levensjaren getrimd. Ik dacht dat dat een kat in het bakkie zou zijn ; ). Helaas stribbelde ze toch fors tegen.. Gelukkig was daar Corine die met haar professionele geduld toch al haar klitten heeft kunnen verwijderen. Ik heb een tevreden kat terug die lekker in haar vel zit.
Corine gaf ook tips om de klitten in de toekomst te kunnen voorkomen. Ik gebruikte kennelijk al jarenlang de verkeerde borstel en Corinne raadde me een kam aan. Dat is niet erg als een kat jong is en zelf de vacht kan bijhouden, maar de afgelopen jaar ontwikkelde ze toch echt klitten doordat ze niet meer overal goed bij kan. Dankjewel Corine voor alle kattenadvies.
Groetjes Nina
Fiona Coenderman
25-03-23 19:46:01
Corine heeft mijn Siberische poes Shiva erg goed en geduldig geholpen. Shiva is geen makkelijke poes als het op kammen aankomt en het was dan ook een pittige klus om haar klitten te verwijderen. Toch bleef Corine erg lief en rustig en zet ze het welzijn van de poes duidelijk bovenaan. Ik ben dan ook ontzettend tevreden over Corine en over het eindresultaat. Bedankt en tot de volgende keer!
Denice van Lent
23-03-23 12:53:53
Hoi Corine,

Met onze ragdolls Walter en Lily gaat het gewoon weer heel erg goed. Ze waren gisteren weer zoals vanouds heel erg hard aan het spinnen en kwamen bij ons liggen. Je was super lief voor mijn katten en was er heel geduldig mee. Bedankt ook voor de goede adviezen en ik ben blij dat je bent geweest!

Groetjes Denice
Marieke van de Laar
13-03-23 16:53:46
Corine is bij ons geweest om onze Siberische kater Max te helpen met de klitten in zijn vacht. We hebben samen besloten dat het 't beste was om Max te scheren en (bijna) niet te kammen, omdat hij dat echt niet fijn vond (pijnlijk, heel veel klitten!).

Corine heeft dit in alle rust samen met mij gedaan. Max vond niet alles even leuk, maar het ging hartstikke goed en wij zijn blij dat hij nu van alle klitten af is! Dank je wel Corine voor je hulp! Groetjes Marieke
Jolanda Wolters
13-03-23 10:30:47
Lotje, mijn Ragdoll heeft het trimmen van haar vacht vrij ontspannen ervaren. Corine nam de tijd voor de kat en handelde snel, waardoor het trimmen relatief snel ging.
Ook fijn om het trimmen thuis te doen, zodat Lotje in haar eigen omgeving was.
Cijsouw
09-03-23 08:46:10
Vigo heeft het je niet makkelijk gemaakt met trimmen. Hij reageerde niet op de geurtjes en de stokjes, dus veel verschillende afleiding bleef er niet meer over. Tussen de bokkensprongen door is het je toch gelukt om Vigo te scheren. En nu is hij er blij mee. Aaien is weer een stuk fijner en hij beweegt zich nu vrijer. Blij dat je geweest bent!
Iris Verdaasdonk
02-03-23 16:31:13
Erg tevreden over Corine. Noisette is netjes bij geknipt, alle klitten zijn weer verdwenen! Daarnaast handige tips en adviezen gekregen.
Monika Binz
01-03-23 23:55:52
Met Sobat gaat het prima nadat hij door Corine gekamd en op de buik geschoren is. Omdat het met behoud van nog veel haar gedan is zie haast niet dat er iets aan gedaan is dat vindt ik erg prettig. Corine gaat echt op de wensen die je hebt in. Ook heeft ze mee laten zien hoe ik Sobat het beste kan kammen.
Ben er zeer tevreden.
Danique Maas
26-02-23 17:18:06
Het gaat heel goed met Fonzie, mijn fluffie katje is nu makkelijker te kammen nu zijn buik geschoren is. Corine is heel geduldig en lief voor Fonzie.
Margo put
24-02-23 06:41:56
Ben heel tevreden over Corine.
Ze doet het goed en professioneel.
James weer blij met zijn geschoren buikje. Fijn dat er geen haren meer tussen zijn tuigje blijven pakken na een wandeling
Djana Mesic
23-02-23 09:16:29
Kiki is voor het eerst getrimd. We vonden het spannend maar het is hartstikke goed gegaan. De benadering van Corine was prettig want ze is lang blijven zitten op de trimtafel. Ze liet zich knippen, scheren en ook de nagels zijn gedaan zonder veel weerstand. Nadat het klaar was bleef ze in de buurt en was ze niet angstig/ onder het bed weggeschoten.

We hebben tijdens de behandeling ook tips gekregen t.a.v. kammen, vlooienmiddel toedienen, nagels knippen. Super fijn.
Bedankt, ook namens Kiki!
Syl Snider
21-02-23 12:13:49
Babou en Kiki waren het beslist niet eens met de kampeert. Ze wilden de boel vakkundig afbreken. Toch is het Corine gelukt om hen beiden vakkundig te kammen. Dit hadden wij niet voor elkaar kunnen krijgen. Vandaag zijn ze weer de kalme lieverds.
CS de Vos
14-02-23 16:52:34
Wat zijn we blij!!
Louise is de stomme klitten kwijt en ze is zo knuffelig.
Heel erg bedankt voor de goede zorgen!
Rienkje Corsel
11-02-23 13:32:20
Corine heeft onze Noorse Boskat Noah heel vakkundig getrimd. Hij had erg veel klitten en losse haren in zijn vacht. We wisten zelf echt niet meer hoe we dat aan moest pakken. Haar manier van werken is erg prettig en ze weet precies hoe ze met haar "patient" om moet gaan. Ze heeft ons veel goede tips en adviezen gegeven om zelf zijn vacht te verzorgen. Maar ik weet zeker dat we haar 2x per jaar laten komen om Noah echt goed te trimmen!
Daniëlle De W
08-02-23 20:32:55
Corine heeft poes Minou op een heel prettige manier verlost van vele klitten en vervilte vacht. Corine lette tijdens het trimmen heel goed op hoe Minou het maakte en door haar rustige manier van werken en vele trucjes om Minou af te leiden is het trimmen zonder veel problemen of stress verlopen.
Cathalijn Brunner
05-02-23 13:38:55
Door de ziekte twee katers als logees in huis gekregen. Aangezien ik alleen maar kortharige katten geweld ben is Boy, Maine Coon, wel even een verandering. Corine heeft zijn vacht heel geduldig gekamd en uitgedund ook al was hij het op een gegeven moment helemaal beu. Fijn dat ik nu ook tips heb om hem zelf te kunnen verzorgen.
Max Van Brussel
24-01-23 15:22:31
Desondanks dat mijn katten nogal eens kunnen tegenstribbelen heeft Corine een positieve benaderingswijze en een geduldige + effectieve werkwijze. Ze zien er weer top uit!
Cindy Compas
24-01-23 12:02:22
Mijn kat, Kenzo wordt boos en agressief als je iets van hem wilt, maar hij had een grote knoop in de vacht van zijn staart en daar moest echt iets aan gedaan worden. Corine kon heel goed met hem omgaan. Ze pakt gewoon door bij hem, wat hij nodig heeft, en is niet bang voor een boze kat. Ze kon hem ook goed afleiden met valeriaan, catnip, matatabi stokjes en vooral veel snoepjes hielpen bij hem. Ze is heel goed met hem omgegaan en hij ziet er weer mooi en netjes uit.
Tonen: 5  10   20


Hieronder tref je de evaluaties die klanten hebben achtergelaten op mijn oude website.

Klik hier voor de ruim 70 evaluaties over het trimmen die op mijn oude website zijn achtergelaten tot 11 juli 2017.

Evaluaties over gedragsadvies tref je hieronder en verder op www.kat-advies.nl/ervaringen.


Verbouwing: wat een stress!

Woensdagmorgen heb ik Corine gebeld omdat een van mijn 2 katten die nacht hevig in paniek was geraakt. Door werkzaamheden/ veranderingen in huis was de onrust en stress dusdanig toegenomen dat ze compleet over haar toeren was geraakt. Ze gromde, blies en duldde niks en niemand in haar buurt!! Zo erg had ik het nog niet eerder meegemaakt en maakte me dan ook ernstig zorgen hoe het verder moest aangezien de werkzaamheden nog doorgingen met een dag ertussen. Dierenarts gaf advies pension maar dat kennen ze niet en geeft ook onrust. Corine belde mij erg snel terug, we hebben de situatie goed doorgesproken en welke mogelijkheden ik had. Ze gaf mij een aantal tips waar ik mee verder kon. Corine gaf aan dat het best kon zijn dat de stress op de dag zonder werkzaamheden weer af zou nemen. En dat gebeurde dan ook gelukkig, de kat heeft een hele nacht afgezonderd gelegen op zolder in een rustige omgeving. en de volgende morgen kwam ze al voorzichtig naar beneden. Voorzichtig aan gaat het nu al een heel stuk beter. Dus Corine bedankt voor je goede adviezen, heel fijn dat je zo meelevend en meedenkend bent. SUPER!!


Herintroduceren is een karwei!

Hallo Corine,Ik heb je enkele weken geleden gebeld over een nieuwe poes die niet samenging met de huidige poes. Je hebt me toen het advies gegeven om ze te herintroduceren. We hebben de nieuwe poes een eigen kamer gegeven etc. Dit hebben we helaas maar 2 weken volgehouden. Ik zat iedere avond een uur boven op die kamer om haar gezelschap te houden. Ze had na een week de hor al kapot gekrabd, zo graag wilde ze eruit. Als ik er een avond niet was, ging mijn vriend op die kamer zitten. Dit ging op zich wel, maar ik had eigenlijk niet het gevoel dat ze geaccepteerd moest worden door de huidige poes, maar dat zij die huidige poes weg wilde hebben. Ze claimde ons heel erg.Toen heeft ze mijn vriend 2 keer in zijn hand gebeten (ik denk uit frustratie...? mij heeft ze nooit gebeten). Voor hem was het klaar. Ik had er na 2 weken geen goed gevoel bij. Ik weet dat geduld nodig is en dat het proces maanden kan duren, maar ik vond het geen goed idee om hiermee door te gaan. Vooral niet als je stiekem aanvoelt dat het misschien altijd een soort strijd kan blijven. Voor haar was het ook niet leuk, die kamer. Ik heb uiteindelijk bedacht dat het voor beide poezen en voor ons beter was om haar terug te brengen. Ik hoop dat ze een huis vindt waar ze enige poes is en dan is het echt een leuk beest. Toch bedankt voor het meedenken. Groetjes, Renske


Agressie tussen konijnen

Ik ben gek op konijnen en naast mijn familie, zijn onze twee teddies Swiffer en Wolf een belangrijk deel van mijn leven. Gelukkig heb ik via een artikel in de Pet’s Place krant K.A.T. mogen leren kennen. Ik heb Corine 2x om hulp gevraagd: 1x om onze teddy konijnen te trimmen (ze zaten onder de klitten) en 1x voor gedragsadvies omdat ze ineens hard gingen vechten. Het is zo handig dat Corine met alle spullen langs komt. Ik was blij om te zien, dat ze met enthousiasme en vakkundig aan de slag gaat. Vooral voor het advies naam ze veel tijd, stelde de juiste vragen en stuurde een gedetailleerd verslag met een concreet stappenplan (ook was het een moeilijk verhaal, maar dankzij Corine knuffelen onze twee nu weer met elkaar). Het is verbazend en mooi om te zien dat je zo veel aandacht aan konijnen kan besteden en dat ze mij met mijn problemen serieus neemt. Aangezien dat je zo veel voor je geld terug krijgt, zijn de prijzen vol oké. Ik raad Corine iedereen aan en zal haar als konijnen kapster, konijnen therapeut of konijnen oppas zeker weer consulteren.
 

 

Andere oppas ouders helpen
Lief zijn voor katten is vanzelfsprekend, maar er ook nog heel verstand van hebben en dit goed kunnen en willen delen met anderen, dat is een kunst. Corine beheerst die kunst. Ze heeft me op diverse momenten gerust kunnen stellen in de tijd dat ik zelf oppas was voor 2 hele lieve katten. Regelmatig zat ik met vragen en ik had geen idee wie hiervoor te raadplegen. Ik herinnerde me dat Corine naast kattentrimster, ook kattengedragsdeskundige is. Ze heeft me zo ontzettend goed geholpen met die beestjes en daarnaast is ze ook gewoon een gezellig iemand om mee te praten. Alleen maar lof voor deze meid!Onzindelijkheid

Ik wil je nog bedanken voor de tips die je mij had gegeven. De eerste week is er nog wel geplast in de keuken en bij het raam in mijn slaapkamer. Ik had er onderhand genoeg van en heb 's-avonds een 2e kattenbak in de keuken geplaatst. Eveneens heb ik geheel tegen mijn principe in het kattenluikje 's-avonds open gelaten. Ik mag misschien niet te snel juichen, maar tot nu toe is er niet meer binnen geplast. Duimen maar dat het werkt!  Vechten als hond en kat?

Bedankt voor je analyse en advies, Corine! Wegens overlijden van mijn vader kregen wij een gestresste teckel in huis. Onze kat Teuntje moest hier uiteraard erg aan wennen. Van Corine kreeg ik advies hoe ik het een en ander aan moest pakken. Zij gaf concrete en handzame tips. Maar belangrijker nog; Corine kon mij geruststellen over mijn grootste angst, namelijk dat Teuntje zou weglopen. Ze vroeg door en analyseerde de situatie om vervolgens mij te verzekeren dat het risico op weglopen erg klein is. Fijn was ook dat ze kon toelichten waarom zij dat zo inschatte. Ze heeft gelijk gehad en dat was voor mij een hele geruststelling. We hebben het aangepakt zoals zij voorstelde en dat is een groot succes geweest. Ik kan haar expertise van harte aanbevelen.Agressie tussen katten

Corine is begin maart bij ons geweest, omdat onze oudste poes niet goed meer in de groep lag doordat zij angstig gedrag vertoonde en behoorlijk gestrest was. Met behulp van Corine's gedegen adviezen lukte het om de stress en angst bij onze poes flink te reduceren. Haar werkwijze en de natuurlijke rust die ze uitstraalt maakten dat wij en onze katten ons meteen op ons gemak voelden. Corine neemt alle tijd en is niet voor één gat te vangen. Ze staat open voor uitwisseling van ideeën en geeft goede feedback. Wij raden haar aan iedereen aan die met een kat met een probleem zit!
Konijnen introduceren

Wij hadden het telefoon nummer van Corine doorgekregen via de dierenkliniek. een paar weken terug hadden we 2 kleine konijntjes gekocht waarvan er 1 helaas na 2 dagen ineens gestorven was. omdat we niet weten waaraan ze overleden was hebben we ons 2de konijntje (saartje) even alleen gelaten om af te wachten hoe het zou gaan met haar. na ruim een week ging het nog steeds helemaal goed en zijn voor een vriendinnetje gaan zoeken. we hadden een mooi leeuwenkopje van ongeveer 10 weken gevonden. in het begin leek het samen goed te gaan. helaas was het de volgende dag niet meer zo heel gezellig met de twee dames en werd vooral saartje flink opgejaagd door roosje. gelukkig met veel geduld en vaak bij zitten als ze samen waren is het na een paar dagen toch goed gekomen en zitten ze nu lekker samen in hun kooi of in de buitenren. vandaag telefonisch contact gehad met Corine, dit bleek niet helemaal meer nodig te zijn gelukkig aangezien het goed gaat met ze. maar even goed een leuk gesprek gehad met haar en nog een paar goede tips gehad.