K.A.T. - Katten Advies en Trimmen
Trimmen en advies aan huis

Gastenboek

196 berichten op 10 pagina's
Monika Damen
03-08-20 19:46:22
Corine is een topper! Ze kijkt heel goed naar hoe ze de beesten op de juiste manier moet benaderen en heeft kennis van wat ze doet. Daarnaast doet ze niet alleen “haar klusje” maar doet ze er alles aan om haar kennis over te brengen!
Jan Woestenberg
01-08-20 22:52:57
Hoi Corine

Wij zijn blij met het nieuwe kapsel van Lana ,wat is ze mooi getrimd,en dat aan huis .Lana is er zonder al teveel stress goed vanaf gekomen, maar dat komt natuurlijk door jou liefdevolle behandeling dank je wel hiervoor.
Daantje Gielen
26-07-20 11:23:06
Hallo Corine,
Spoon zijn aller eerste gebeurt. Ik vond het best spannend. Maar je hebt Spoon eerst heel erg op zijn gemak gesteld en het ging heel goed. Je gaf goede aanwijzingen hoe ik je het beste kon helpen. Spoon was op het einde best lastig op de tafel te houden , vond het echt niet meer leuk. ( volgende keer doe ik toch handschoenen aan. Het is nu goed gegaan, maar ik denk dat ik me wat zekerder voel met handschoenen aan)
Spoon was daarna meteen gewoon weer zichzelf. Ging ook meteen jou weer kopjes geven. Hij was het hele gebeuren zo weer vergeten en had geen stress verder. We zijn beide blij dat de klitten weg zijn. Dank je wel voor je vakkundige en liefdevolle trimbeurt. Groetjes Spoon en Daan.
Agnes Rek
23-07-20 21:49:45
Hoi Corine,
Wat ben ik blij dat Sammie eindelijk na zoveel jaren goed is gekamd.
Chapeu ??
Ik had er in eerste instantie een hard hoofd in, ik dacht dat lukt niet en zeker niet zonder bijten en krabben.
Maar het is jou met een beetje hulp van mezelf toch gelukt.
Sammie is blij ik blij, en de andere beestjes
Alles is relaxed hier niemand heeft er echt stress van gehad.
Een aanrader voor andere en voor een volgende keer bij mij.
Dank je wel
Karin Van Gerven
13-07-20 10:57:46
Wat een fantastische service voor onze Main Coon Bisou; een kapper aan huis die haar vakkundig scheert en kamt en zorgt dat ze er in een uurtje weer TOP uitziet. Klittenvrij en bijna zonder stress. Baasjes blij en poes blij, vooral ook door alle tips en de vriendelijke aandacht van Corine. Thanks!
Bruni Vorselaars
09-07-20 15:56:17
Voor het eerste onze Sibeer Dalton geschoren en dat ging erg goed met Corine. Ook heeft ze me geleerd hoe ik de vacht van Dalton het beste kan onderhouden wat erg fijn is! Corine neemt de tijd en zorgt ervoor dat de kat zich op z'n gemak voelt. Dalton is sinds zijn trimbeurt heerlijk knuffelig geworden. Zeker een aanrader!
Arianne Van de Gein
06-07-20 21:00:40
Alles gaat prima met Reach, Jaxx en Piet. Ze hebben totaal geen last van hun “kappers beurt “ gehad!
Marc Leijten
22-06-20 22:47:23
Onze 2 maine coons zijn ontzettend mooi getrimd! Corine is een kenner en heeft onze 2 heren super op hun gemak gesteld. Ze is zeer geïnteresseerd in vooral het gedrag, Ze is een aanrader!!
Esther Boer
03-06-20 21:30:46
Na een zoektochtje op internet Corine benaderd voor het trimmen/ scheren van één van onze cavia’s Roxy, een langharige Sheltie. Corine besprak vooraf de mogelijkheden en verloste Roxy daarna vakkundig en handig van haar dikke jas. Hoewel het best spannend was voor Roxy verliep het allemaal rustig, vlot en professioneel.
Volgende keer maken wij zeker weer een afspraak!
Ineke Horsten
22-05-20 11:38:06
Voor de eerste keer thuis Frits laten trimmen wat super goed ging. Hij lag lekker te spinnen tijdens het scheren. Dushi moest even aan hem wennen met zijn nieuwe kapsel maar ook dat ging boven verwachting goed. Ben super bij met jou en Frits ook. Tot de volgende keer
Tijssne
21-05-20 22:38:03
Mijn kat Teun is 18 en voor het eerst getrimt. Corine deed het heel rustig en geduldig. Zo blij dat Teun weer een mooie vacht heeft
Rachel Verheijen
17-05-20 15:50:17
Sinds onze kat Mimine - langharige lapjeskat uit Frankrijk - artrose heeft aan haar heupen, kan zij plaatselijk haar vacht niet meer goed verzorgen - en staat ze ook niet toe dat wij haar op die plaats kammen. Het gevolg is dat ze allerlei klitten heeft gekregen in de loop der tijd. Ik had Corine voor de zekerheid gewaarschuwd dat het kammen en plaatselijk trimmen waarschijnlijk geen eenvoudige klus zou worden, maar het ging echt heel goed. Corine wist goed hoe ze Mimine op haar gemak moest stellen en wist de klus met zo min mogelijk stress voor Minime te klaren. Al snel was Mimine alweer helemaal de oude, haar vacht is heerlijk zacht en ik heb tips meegekregen hoe ik haar vacht zelf beter kan kammen. En, wat ik zelf niet durfde, maar wat ik erg prettig vind (vooral voor bank en kleding): ook Mimine haar nagels zijn geknipt.
Laura Quist
17-05-20 12:12:06
Omdat ik onzeker was over de vachtverzorging van mijn halflangharige asielkat Eric, heb ik Corine gevraagd zijn vacht een keer onder handen te nemen. Afgelopen vrijdag kwam ze aan huis en heeft ze tijdens het kammen veel gevraagd over de kat, zijn gedrag en mijn verzorging van zijn vacht tot dan toe. Zo kon ze gericht tips en adviezen geven en ook geruststellen.
Eric vond het allemaal prima en heeft goed meegewerkt met de kam- en ontklitsessie. Nadien is hij met een vol buikje in een diepe slaap weggezakt. Kat tevreden dus vrouwtje ook tevreden ;). En gelukkig ook heel wat wijzer zodat ik voortaan minder onzeker zijn vacht goed kan onderhouden.
Dominique Vd Put
15-02-20 10:30:44
Voor de eerste keer is onze birmaan Lewis getrimd. Zijn vacht is zo dik en pluizig dat ik het zelf niet meer bij kon houden. Ondanks dat hij stress ervaarde wist Corine rustig te blijven en door te pakken.

Lewis is geen held, angstig wanneer hij vast word gehouden. Ook als wij hem oppakken om te knuffelen wil hij dit niet. Toch ervaarde hij ook momenten tijdens het trimmen dat hij het prettig vond door een rustige blik en likjes aan mijn hand(schoen).

Ze gaf goede informatie en tips. Ik raad haar zeker aan en wil voortaan ieder jaar gebruik maken van haar expertise. Namens Lewis ook heel erg bedankt!
Vromans
14-02-20 09:50:40
mijn 2 katers zaten voor de eerste keer op de trimtafel van Corine.
De oudste heeft ons getrakteerd op een spin concert. En de andere (eenjarige stuiterbal) liet het goed toe maar was enorm druk. Maar ondanks dat is hij volledig getrimd. Vooral het uitdunnen van zijn vacht heeft hem goed gedaan. Nu is hij weer langer dan dat hij breed is.
In het najaar maak ik zeker weer een afspraak!
Sven Bosman
02-02-20 20:23:39
Onze kat Baloe heeft een erg moeilijke vacht en krijgt erg snel klitten. Normaal gesproken scheren we haar in het voorjaar helemaal kort. Dit lukt alleen met een roesje bij de dierenarts. Deze keer kregen we hulp van Corine en ze heeft Baloe een uur lang gekamt. Een hele berg haren. Chapeau! Baloe bleef rustig en ze was zichtbaar een stuk gelukkiger na afloop. Bedankt voor de goede zorgen! José en Sven
Teddy Siemons
02-02-20 15:50:48
Corine is een geweldige trimster die ontzettend goed met verschillende typen katten overweg kan. Ze is zo ontzettend kundig en lief voor de dieren. Ondanks dat onze kat zo'n beetje onhandelbaar is op de tafel, heeft zij Charlie binnen no time verlost van klitten. Ongelofelijk! Wij zijn voor al onze katten ontzettend tevreden met Corine en raden haar dan ook zeker aan!
Marion Snoeren
29-01-20 12:57:35
Het was mijn eerste kennismaking ooit met het trimmen van katten. Onze Snowy, een Turkse Angora, was in het bezit van enkele flinke vervilte klitten. Dus Angela in de arm genomen. Dit was zeker geen verkeerde keuze. Erg plezierig dat het thuis kon gebeuren, in onze eigen omgeving. Angela was op alles voorbereid, wist duidelijk waar ze mee bezig was. Van te voren had ik haar aangegeven dat ik verwachtte dat het wellicht onder narcose moest gebeuren, echter niets van dat alles, in een uurtje was hij volledig ontdaan van klitten, en keurig gekamd. Kortom, een aanrader voor iedereen, ik ben een zeer tevreden klant.
André de Valcke
17-01-20 14:34:53
Voor het eerst zijn mijn 2 mainecoons, Koen en Khanda getrimd door Corine.
Koen spartelde flink tegen en Khanda -vrouwtje :) - matig. Maar door de deskundigheid van Corine en de rust die zij uitstraalde is de klus prima geklaard.
Koen was meteen zichzelf en kwam zelfs nieuwsgierig kijken wat er met Khanda gebeurde. Ik ga mijn best doen om het bij te houden maar als dat niet lukt ga ik zeker weer een beroep doen op Corine
Jacqueline v H
12-01-20 11:21:45
Vrijdag onze ragdoll Misha voor de eerste keer laten trimmen. Wat een geduld en rust straal je uit. Voor mij ontzettend leerzaam geweest en voor Misha géén traumatische ervaring. We gaan elkaar zeker vaker zien!
Tonen: 5  10   20


Hieronder tref je de evaluaties die klanten hebben achtergelaten op mijn oude website.

Klik hier voor de ruim 70 evaluaties over het trimmen die op mijn oude website zijn achtergelaten tot 11 juli 2017.

Klik hier voor evaluaties over het oppas die op mijn oude website zijn achtergelaten tot 11 juli 2017.

Evaluaties over gedragsadvies tref je hieronder en verder op www.kat-advies.nl/ervaringen.


Verbouwing: wat een stress!

Woensdagmorgen heb ik Corine gebeld omdat een van mijn 2 katten die nacht hevig in paniek was geraakt. Door werkzaamheden/ veranderingen in huis was de onrust en stress dusdanig toegenomen dat ze compleet over haar toeren was geraakt. Ze gromde, blies en duldde niks en niemand in haar buurt!! Zo erg had ik het nog niet eerder meegemaakt en maakte me dan ook ernstig zorgen hoe het verder moest aangezien de werkzaamheden nog doorgingen met een dag ertussen. Dierenarts gaf advies pension maar dat kennen ze niet en geeft ook onrust. Corine belde mij erg snel terug, we hebben de situatie goed doorgesproken en welke mogelijkheden ik had. Ze gaf mij een aantal tips waar ik mee verder kon. Corine gaf aan dat het best kon zijn dat de stress op de dag zonder werkzaamheden weer af zou nemen. En dat gebeurde dan ook gelukkig, de kat heeft een hele nacht afgezonderd gelegen op zolder in een rustige omgeving. en de volgende morgen kwam ze al voorzichtig naar beneden. Voorzichtig aan gaat het nu al een heel stuk beter. Dus Corine bedankt voor je goede adviezen, heel fijn dat je zo meelevend en meedenkend bent. SUPER!!


Herintroduceren is een karwei!

Hallo Corine,Ik heb je enkele weken geleden gebeld over een nieuwe poes die niet samenging met de huidige poes. Je hebt me toen het advies gegeven om ze te herintroduceren. We hebben de nieuwe poes een eigen kamer gegeven etc. Dit hebben we helaas maar 2 weken volgehouden. Ik zat iedere avond een uur boven op die kamer om haar gezelschap te houden. Ze had na een week de hor al kapot gekrabd, zo graag wilde ze eruit. Als ik er een avond niet was, ging mijn vriend op die kamer zitten. Dit ging op zich wel, maar ik had eigenlijk niet het gevoel dat ze geaccepteerd moest worden door de huidige poes, maar dat zij die huidige poes weg wilde hebben. Ze claimde ons heel erg.Toen heeft ze mijn vriend 2 keer in zijn hand gebeten (ik denk uit frustratie...? mij heeft ze nooit gebeten). Voor hem was het klaar. Ik had er na 2 weken geen goed gevoel bij. Ik weet dat geduld nodig is en dat het proces maanden kan duren, maar ik vond het geen goed idee om hiermee door te gaan. Vooral niet als je stiekem aanvoelt dat het misschien altijd een soort strijd kan blijven. Voor haar was het ook niet leuk, die kamer. Ik heb uiteindelijk bedacht dat het voor beide poezen en voor ons beter was om haar terug te brengen. Ik hoop dat ze een huis vindt waar ze enige poes is en dan is het echt een leuk beest. Toch bedankt voor het meedenken. Groetjes, Renske


Agressie tussen konijnen

Ik ben gek op konijnen en naast mijn familie, zijn onze twee teddies Swiffer en Wolf een belangrijk deel van mijn leven. Gelukkig heb ik via een artikel in de Pet’s Place krant K.A.T. mogen leren kennen. Ik heb Corine 2x om hulp gevraagd: 1x om onze teddy konijnen te trimmen (ze zaten onder de klitten) en 1x voor gedragsadvies omdat ze ineens hard gingen vechten. Het is zo handig dat Corine met alle spullen langs komt. Ik was blij om te zien, dat ze met enthousiasme en vakkundig aan de slag gaat. Vooral voor het advies naam ze veel tijd, stelde de juiste vragen en stuurde een gedetailleerd verslag met een concreet stappenplan (ook was het een moeilijk verhaal, maar dankzij Corine knuffelen onze twee nu weer met elkaar). Het is verbazend en mooi om te zien dat je zo veel aandacht aan konijnen kan besteden en dat ze mij met mijn problemen serieus neemt. Aangezien dat je zo veel voor je geld terug krijgt, zijn de prijzen vol oké. Ik raad Corine iedereen aan en zal haar als konijnen kapster, konijnen therapeut of konijnen oppas zeker weer consulteren.
 

 

Andere oppas ouders helpen
Lief zijn voor katten is vanzelfsprekend, maar er ook nog heel verstand van hebben en dit goed kunnen en willen delen met anderen, dat is een kunst. Corine beheerst die kunst. Ze heeft me op diverse momenten gerust kunnen stellen in de tijd dat ik zelf oppas was voor 2 hele lieve katten. Regelmatig zat ik met vragen en ik had geen idee wie hiervoor te raadplegen. Ik herinnerde me dat Corine naast kattentrimster, ook kattengedragsdeskundige is. Ze heeft me zo ontzettend goed geholpen met die beestjes en daarnaast is ze ook gewoon een gezellig iemand om mee te praten. Alleen maar lof voor deze meid!Onzindelijkheid

Ik wil je nog bedanken voor de tips die je mij had gegeven. De eerste week is er nog wel geplast in de keuken en bij het raam in mijn slaapkamer. Ik had er onderhand genoeg van en heb 's-avonds een 2e kattenbak in de keuken geplaatst. Eveneens heb ik geheel tegen mijn principe in het kattenluikje 's-avonds open gelaten. Ik mag misschien niet te snel juichen, maar tot nu toe is er niet meer binnen geplast. Duimen maar dat het werkt!  Vechten als hond en kat?

Bedankt voor je analyse en advies, Corine! Wegens overlijden van mijn vader kregen wij een gestresste teckel in huis. Onze kat Teuntje moest hier uiteraard erg aan wennen. Van Corine kreeg ik advies hoe ik het een en ander aan moest pakken. Zij gaf concrete en handzame tips. Maar belangrijker nog; Corine kon mij geruststellen over mijn grootste angst, namelijk dat Teuntje zou weglopen. Ze vroeg door en analyseerde de situatie om vervolgens mij te verzekeren dat het risico op weglopen erg klein is. Fijn was ook dat ze kon toelichten waarom zij dat zo inschatte. Ze heeft gelijk gehad en dat was voor mij een hele geruststelling. We hebben het aangepakt zoals zij voorstelde en dat is een groot succes geweest. Ik kan haar expertise van harte aanbevelen.Agressie tussen katten

Corine is begin maart bij ons geweest, omdat onze oudste poes niet goed meer in de groep lag doordat zij angstig gedrag vertoonde en behoorlijk gestrest was. Met behulp van Corine's gedegen adviezen lukte het om de stress en angst bij onze poes flink te reduceren. Haar werkwijze en de natuurlijke rust die ze uitstraalt maakten dat wij en onze katten ons meteen op ons gemak voelden. Corine neemt alle tijd en is niet voor één gat te vangen. Ze staat open voor uitwisseling van ideeën en geeft goede feedback. Wij raden haar aan iedereen aan die met een kat met een probleem zit!
Konijnen introduceren

Wij hadden het telefoon nummer van Corine doorgekregen via de dierenkliniek. een paar weken terug hadden we 2 kleine konijntjes gekocht waarvan er 1 helaas na 2 dagen ineens gestorven was. omdat we niet weten waaraan ze overleden was hebben we ons 2de konijntje (saartje) even alleen gelaten om af te wachten hoe het zou gaan met haar. na ruim een week ging het nog steeds helemaal goed en zijn voor een vriendinnetje gaan zoeken. we hadden een mooi leeuwenkopje van ongeveer 10 weken gevonden. in het begin leek het samen goed te gaan. helaas was het de volgende dag niet meer zo heel gezellig met de twee dames en werd vooral saartje flink opgejaagd door roosje. gelukkig met veel geduld en vaak bij zitten als ze samen waren is het na een paar dagen toch goed gekomen en zitten ze nu lekker samen in hun kooi of in de buitenren. vandaag telefonisch contact gehad met Corine, dit bleek niet helemaal meer nodig te zijn gelukkig aangezien het goed gaat met ze. maar even goed een leuk gesprek gehad met haar en nog een paar goede tips gehad.